Ostos-Aitan historiasta

punainentupamuokattu(1)

Veijo Viitala avasi Huonekalu-Aitan ”myyntihallin” vuonna 1962 entisen apteekin pikkutuvassa. Se oli samalla paikalla kuin nykyinen Järviluomantien kiinteistö Alavudella. Siihen rakennettiin oikein iso näyteikkunakin. Myyntitilat eivät suuret olleet, mutta oli aina hieno tunne, kun sai myytyä tilat tyhjäksi huonekaluista.

entinenapteekkimuokattu

Vuonna 1965 Sisko ja Veijo ostivat yhdessä entisen apteekin kiinteistön, joka sijaitsi nykyisen kiinteistön edessä. Valikoiman laajentuessa nimi muuttui Ostos-Aitaksi. Toisessa päässä kiinteistöä olivat huonekalut ja kodinkoneet sekä toisessa päässä elintarvikkeet ja taloustavarat.

pdf090

Järviluomantiellä sijaitseva nykyinen liike valmistui vuonna 1970. Vanhaan rakennukseen ei kannattanut enää tehdä uusia kylmähuoneita ruokatarvikkeille ja tilat jäivät muutenkin pieneksi. Tällä tavalla palveluperiaatteella toimiva kauppa muuttui itsepalvelumyymäläksi

liikemuokattu

Elintarvikkeiden ja taloustarvikkeiden myynnistä luovuttiin vuonna 1982. Samaan aikaan tukolainen Pohjanmaa -tukkuliike etsi tiloja elintarvikemyymälälle ja näin tehtiin tiloista vuokrasopimus. Sisko ja Veijo ostivat Kuulantieltä huonekaluhallin ja näin toimintaa jatkettiin uudessa osoitteessa.

liikesisaltamuokattu2

Vuonna 1989 päätettin palata takaisin Järviluomantielle Alavuden ydinkeskustaan. Tällöin myös Siskon ja Veijon poika Jyrki tuli mukaan yrityksen toimintaan.

liikeuusi1
liikeuusi2

Huonekalujen mallit ovat muuttuneet vuosien mittaan moneen kertaan, mutta tilat ovat pysyneet samana sitten viimeisen muuton eli vuodesta 1989 lähtien. Yritys on tällä hetkellä Jyrki ja Veijo Viitalan omistuksessa.

0710_VI_ostosaitta1

Sisko ja Veijo saivat rintaansa Yrittäjien timanttiristit 50-vuotisjuhlan kunniaksi.